Mapa Polski w BMS

Wszystko co dotyczy Facon BMS 4.32/4.33

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Palatyn » 28 lut 2016, o 00:03

Master już w powietrzu Obrazek jeszcze dorobić orlika i można już jakiś program szkoleniowy od zera dla eskadry zrobić :)
Obrazek
Avatar użytkownika
Palatyn
Rekrut
 
Posty: 153
Wiek: 38
Dołączył(a): 8 sty 2016, o 21:20

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Maverickdan » 28 lut 2016, o 00:11

Świetna robota, a co z modelem lotu? Trzeba mieć sporo informacji o tym samolocie żeby zrobić coś sensownie. Da się ale to kupa roboty. A co do modelu lotu to nie jest tak jak pisze Poko ze każdy samolot ma model lotu F-16. Da się zrobić wierny model lotu ale jak już pisałem trzeba mieć sporo danych inaczej faktycznie sporo informacji trzeba będzie brać z AFM F-16.
Obrazek
"Polish Virtual Air Force"
Avatar użytkownika
Maverickdan
Major PVAF
 
Posty: 1251
Wiek: 41
Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 11:15
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Palatyn » 28 lut 2016, o 00:33

Roboty rzeczywiście jest masę na razie zbieram jak najwięcej informacji o tym samolocie . A z modelem lotu zobaczymy co się da zrobić
Obrazek
Avatar użytkownika
Palatyn
Rekrut
 
Posty: 153
Wiek: 38
Dołączył(a): 8 sty 2016, o 21:20

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Edelmann » 28 lut 2016, o 00:42

Palatyn, jestem pełen podziwu. Nie miałem już odwagi pytać o turbopropa, ale sam wspomniałeś o Orliku. No brzmi miodnie!. W takiej sytuacji naprawdę od podstaw można człowieka z łapanki wyszkolić na pilota. No chyba, że nie będzie rokował :mrgreen:
Obrazek
Polish Virtual Air Force // 11 WELT-almost ready to retired :D
keep smiling: https://www.youtube.com/watch?v=RHpClGAAvpg
Avatar użytkownika
Edelmann
Major PVAF
 
Posty: 2023
Wiek: 42
Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 17:14
Lokalizacja: Milicz

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Eghi » 28 lut 2016, o 00:59

Palatyn,
piękna robota!! Jeśli potrzebujesz informacji na temat DOFs, mogę przesłać Ci kilka przykładów w 3ds. Co do modelu lotu, jak wspomniał Maverickdan jest to kupa roboty. W BMS mamy dwóch ekspertów Mav-jp i Topolo.. Zapytam, może pomogą jeśli znajdą czas. Jest jeszcze wiele innych rzeczy do zrobienia podczas wprowadzania nowego modelu, ale.. OK, zrób porządnie 3D i tekstury na początek. Jeśli pozwolisz, wrzucę Twoje screeny na wewnętrzne forum. :?: :!:
Obrazek
Eghi
 
Posty: 44
Dołączył(a): 15 maja 2012, o 00:54
Lokalizacja: Southampton UK

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Palatyn » 28 lut 2016, o 01:10

Właśnie w sprawie DOFs miałam się do ciebie zgłosić :) i za każdą pomoc był bym wdzięczny . Jak najbardziej możesz wrzucić na forum .
Obrazek
Avatar użytkownika
Palatyn
Rekrut
 
Posty: 153
Wiek: 38
Dołączył(a): 8 sty 2016, o 21:20

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Eghi » 28 lut 2016, o 01:18

palatyn napisał(a):Właśnie w sprawie DOFs miałam się do ciebie zgłosić :) i za każdą pomoc był bym wdzięczny . Jak najbardziej możesz wrzucić na forum .

Jutro po 17.00 czekam na Skype...

PS.. BMS potrzebuje takich jak Ty ;).
Obrazek
Eghi
 
Posty: 44
Dołączył(a): 15 maja 2012, o 00:54
Lokalizacja: Southampton UK

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Palatyn » 28 lut 2016, o 01:31

OK będę . A jak się z masterem uporamy to i orlika też się machnie trzeba by też trochę cywilnych maszyn wrzucić do lotów poza kampanią :)
Obrazek
Avatar użytkownika
Palatyn
Rekrut
 
Posty: 153
Wiek: 38
Dołączył(a): 8 sty 2016, o 21:20

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez 13WELT_Poko » 28 lut 2016, o 17:22

Maverickdan napisał(a):A co do modelu lotu to nie jest tak jak pisze Poko ze każdy samolot ma model lotu F-16.
Gdzie ja tak napisałem? Przecież M2K ma swój bardzo dobry AFM, którego RAZBAM przeniósł do swojego Miraża w DCS. Mnie chodziło o awionikę. Czytajmy ze zrozumieniem :pilot: ;-) .
13 Wirtualna Eskadra Lotnictwa Taktycznego / Capt Poko (X/O)
Obrazek
13WELT YouTube Channel
Avatar użytkownika
13WELT_Poko
Kapitan
 
Posty: 38
Wiek: 37
Dołączył(a): 22 mar 2013, o 13:31
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Maverickdan » 28 lut 2016, o 18:40

Sory Poko coś mi się pomyliło jeszcze raz przepraszam
Obrazek
"Polish Virtual Air Force"
Avatar użytkownika
Maverickdan
Major PVAF
 
Posty: 1251
Wiek: 41
Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 11:15
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Palatyn » 12 kwi 2016, o 18:46

Witam trochę ostatnio za bardzo niemiałem czasu ale coś może teraz uda mi się wygospodarować na razie pierwsze próby malowania mastera po naszemu Obrazek
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Palatyn
Rekrut
 
Posty: 153
Wiek: 38
Dołączył(a): 8 sty 2016, o 21:20

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Maverickdan » 13 kwi 2016, o 22:39

świetna robota Palatyn ale potrzebuje tekstur robota stoi
Obrazek
"Polish Virtual Air Force"
Avatar użytkownika
Maverickdan
Major PVAF
 
Posty: 1251
Wiek: 41
Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 11:15
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Palatyn » 14 kwi 2016, o 23:48

Własnie wrzuciłem część tekstur na dysk :) resztę jak tylko dorobię będę wrzucał na bieżąco
Obrazek
Avatar użytkownika
Palatyn
Rekrut
 
Posty: 153
Wiek: 38
Dołączył(a): 8 sty 2016, o 21:20

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Maverickdan » 11 cze 2016, o 20:03

Siema
Ostatnio szykuje się że będę miał więcej czasu więc znowu wezmę się za mapę. Co tam u ciebie Palatyn? coś ciekawego zrobiłeś cos nowego, jak to wygląda?
Obrazek
"Polish Virtual Air Force"
Avatar użytkownika
Maverickdan
Major PVAF
 
Posty: 1251
Wiek: 41
Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 11:15
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Palatyn » 12 cze 2016, o 22:23

Za dużo nie zrobiłem ostatnio też było u mnie cienko z czasem powoli coś majstruję z M346 na razie trochę zawiesiłem się na podwoziu do niego, jest kilka wersji a z dostępnymi materiałami kiepsko. Pracuję też przy modelach do lotniska w Łasku a chcę zrobić to lotnisko porządnie do BMSa i FSX właśnie spodobało mi się latanie nad Polską super hornetem od VSR :) a i podobno ma wyjść nowe f-16
Obrazek
Avatar użytkownika
Palatyn
Rekrut
 
Posty: 153
Wiek: 38
Dołączył(a): 8 sty 2016, o 21:20

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Falcon BMS

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron