Mapa Polski w BMS

Wszystko co dotyczy Facon BMS 4.32/4.33

Mapa Polski w BMS

Postprzez Maverickdan » 5 paź 2014, o 17:17

Witam serdecznie :mrgreen:
Jak niektórzy wiedza że pracuje nad modyfikacją mapy europy a mianowicie terenu Polski
Sporo już rozgryzłem prace ida do przodu.
Dziś ukończyłem lotnisko Krzesiny z działająca wieżą z TCN ILS i prawidłowo funkcjonującymi AI
Tutaj SCRIN Krzesin
Obrazek
:beer:
Obrazek
"Polish Virtual Air Force"
Avatar użytkownika
Maverickdan
Major PVAF
 
Posty: 1242
Wiek: 41
Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 11:15
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Edelmann » 6 paź 2014, o 16:59

No co? Będzie, co nie chłopaki? Prawie jak Krzesiny.
Dobra robota MAv. Powolutku , ważne że się da. Ulepszanie na końcu. Zapomniałeś dodać że grafik 3D by Ci się przydał . W innych rzeczach ( otwieranie piwa, konstruktywna krytyka , ostrzenie ołówków) mogę pomóc.
Do niezbędnego minimum potrzebujemy Łask , Warszawkę i poligon. No i Wrocław-Strachowice bym odwiedził .
Ja już nie mogę się doczekać.
Obrazek
Polish Virtual Air Force // 11 WELT-almost ready to retired :D
keep smiling: https://www.youtube.com/watch?v=RHpClGAAvpg
Avatar użytkownika
Edelmann
Major PVAF
 
Posty: 1987
Wiek: 42
Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 17:14
Lokalizacja: Milicz

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Maverickdan » 6 paź 2014, o 18:48

A więc tak. Powoli rozgryzam narzędzia coraz bardziej mnie sie to podoba. W BMS można naprawdę zrobić wiele. Faktycznie przydałby się jakiś grafik 3d być może zdecydował bym się nawet na zrobienie jakiejś mapy od nowa. Zobaczymy jak to wyjdzie bo czasu trzeba sporo na to.
pzdr
Obrazek
"Polish Virtual Air Force"
Avatar użytkownika
Maverickdan
Major PVAF
 
Posty: 1242
Wiek: 41
Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 11:15
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Dave » 6 paź 2014, o 18:57

W modelowaniu obiektów jestem chętny :) jakieś ATC, płotki chooye muye :P ale nie teksturuje - uprzedzam :P
Dave
 

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Pyro » 6 paź 2014, o 21:38

Mav te Krzesiny są średnio podobne do przawdziwych Krzesin.
Jakiś czas temu wysyłałem Groozowi mapki większości lotnisk wojskowych.
Napisz do niego, może coś ci się przyda.
Avatar użytkownika
Pyro
Porucznik PVAF
 
Posty: 382
Wiek: 42
Dołączył(a): 13 sie 2012, o 19:40
Lokalizacja: Jura

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Maverickdan » 7 paź 2014, o 10:33

Pyro to jest program komputerowy( a nie realny świat) w którym paleta lotnisk to jakieś 16 typów. Można z tej puli wykorzystać do tworzenia 100 lotnisk ale tego nie przeskoczymy. W tym lotnisku przełożyłem drogę dojazdową na lewą stronę od pasa 29 oryginalnie była po przeciwnej stronie. Ogólnie mogę zbudować lotnisko takie jak na Krzesinach ale tym samym zmienię wszystkie lotniska z pasem 29/11 na mapie. Niektórych kierunków w ogóle niema tak jak w Mirosławcu. Byc może będę zmieniał kierunek tego lotniska ale muszę sprawdzić co na to AI. Pyro myślisz że Aviano jest takie jak naprawdę? Myślisz ze na jakiejkolwiek mapie w BMS są idealnie zachowane odległości i koordynaty gps? Nie sa

Mój plan to ostawić na mapie wszystkie 17 lotnisk wojskowych obecnie działających.
Ustawić ILS TCN jak w realu. Zwiększyć zabudowę miast poprawić tekstrury wybrzeża i zrobić obwód kalingradzki

GPS już ustawiłem jak trzeba.

Pyro ja mam wojskowe mapy wszystkich lotnisk w oryginale od zaprzyjaźnionego Pana X.
Obrazek
"Polish Virtual Air Force"
Avatar użytkownika
Maverickdan
Major PVAF
 
Posty: 1242
Wiek: 41
Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 11:15
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Edelmann » 7 paź 2014, o 22:48

Mav, można by spróbować wrzucić na Krzesiny Misawę z mapy Korei. Krzyżuje się to. Trzeba by ustawić główny pas na 29/11 a ten skrzyżowany wyłączyć z użycia. Ale to kwestia przyszłości.
Co do Łasku. Pojedynczy pas z tym samym kierunku ( 29/11). Od południa nic nie ma tylko ściana lasu w odpowiedniej odległości rzecz jasna. Drogi kołowania lącza się z pasem od północy i cała infrastruktura lotniska też od północy.
Zreszta Google jak zwykle prawde ci powie:

Krzesiny:
Obrazek


ŁAsk:
Obrazek


Oba pasy prócz tego samego kierunku (29/11 ) mają tę samą długość : 2500 metrów. Jeśli to oczywista rzecz w czymkolwiek będzie użyteczne
Obrazek
Polish Virtual Air Force // 11 WELT-almost ready to retired :D
keep smiling: https://www.youtube.com/watch?v=RHpClGAAvpg
Avatar użytkownika
Edelmann
Major PVAF
 
Posty: 1987
Wiek: 42
Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 17:14
Lokalizacja: Milicz

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Maverickdan » 8 paź 2014, o 00:25

Spoko będe modyfikował lotniska i wypuszczał updaty do tego co mam w planie na początek zrobić
Obrazek
"Polish Virtual Air Force"
Avatar użytkownika
Maverickdan
Major PVAF
 
Posty: 1242
Wiek: 41
Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 11:15
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Cygan » 12 paź 2014, o 22:53

Jak dla mnie ...i wydaje mi sie dla wszysktkich Was to jak wyglada lotnisko powinno miec drudorzedna wazność względem tego co mamy w powietrzu bo tam spedzamy 90% czasu , czyli GPS, ILSealne odległosci na jakich bedziemy operowali nad polska i zwiazny z tym czas lotu . TO jest istotne . Nikt z was niewie jak wyglada trasa na małej wysokości przy dolocie do poligonu. Wazne jest - owszem - elewacja . Niewiem jak sobie z tym Mav poradzi ale jesli chodzi o pozostałe to na wysokości dolotu czyli powyzej 10.000 ft. to raczej mało wazne narazie . Jak dobrze pójdzie bedziemy mieli mape polski za darmo (albo za flaszke ) wiec niema co psioczyć. Mav pracuje i napewno wycisnie z siebie lub BMS tyle ile da rade .
Pomyślcie że mogło by nie byc mapy polski wogóle ...... hę ?!
Obrazek
Avatar użytkownika
Cygan
Porucznik PVAF
 
Posty: 245
Wiek: 38
Dołączył(a): 3 wrz 2010, o 21:51
Lokalizacja: Pruszcz Gd.
Nalot: 55:00

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Edelmann » 12 paź 2014, o 23:43

Mapa Polski - to raz. Dwa - to fakt , że na tej mapie mamy ładny kawal Europy- w więc wspólne ćwiczenia, wypady planowe - np do Holandii, do Albacette w Hiszpani na Tactical Leadership Programme, czy na pokazy gdziekolwiek indziej w Europie. Najważniejsze jest poczucie swoistego klimatu.
Pytanie jest tylko - czy musimy uciskać się w 31 BLT w Krzesinach czy 32 BLT w Łasku, czy może zagospodarować sobie jakieś inne realne dostępne lotnisko w Polsce na nasza nową bazę? Byłby to co prawda element fikcji , ale moim zdaniem dopuszczalny ( jeśli nie wykraczałby poza ramy zdroworozsądkowej "normalności") . Zaletą takiego rozwiązania jest możliwość docelowego ukształtowania bazy wedle naszych potrzeb (rozmieszczenie budynków 3D, schronów HAS, czy jakiejkolwiek innej infrastruktury)
Obrazek
Polish Virtual Air Force // 11 WELT-almost ready to retired :D
keep smiling: https://www.youtube.com/watch?v=RHpClGAAvpg
Avatar użytkownika
Edelmann
Major PVAF
 
Posty: 1987
Wiek: 42
Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 17:14
Lokalizacja: Milicz

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Maverickdan » 13 paź 2014, o 07:06

Jest trochę z tym roboty, ale im bardziej poznaje narzędzia tym szybciej mi to idzie.
Ogólnie wszystkie miasta staja tam gdzie powinny. Mapa Europy nie jest zjebana jest niedopieszczona. Ktoś użył szablonu na którym dostępny jest cały świat i wyciął interesujący go obszar a reszte dodał z automatu. Teraz to kwestia dopieszczenia wszystkiego, usunięcia tak zwanych herbatników i dodania lotnisk. Wczoraj dodałem kilka z nich. Co ciekawe w bms mamy DOLe i to aż kilka rodzajów. Umieszczę je tam gdzie je mamy, nawet te nie używane. Payro jak wszedł na ta mapę kiedy zakupił ja Grooz wyszedł oburzony że ta mapa jest zjebana bo lotnisko Krzesiny mają dwa pasy startowe . Stało to się dlatego że twórca pomylił dwa lotniska stojące obok siebie. Krzesiny i Powidz.
Obecnie zrobiona praca
Usuniecie herbatników w okolicy Gdańska do Zalewu Wiślanego
Poprawiony GPS
Dodane lotniksa Radom, Malbork, Mińsk Mazowiecki, Łask, Łęczyca
Poprawione lotniska to Krzesiny, Powidz, Pruszcz Gd
Obrazek
"Polish Virtual Air Force"
Avatar użytkownika
Maverickdan
Major PVAF
 
Posty: 1242
Wiek: 41
Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 11:15
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Edelmann » 13 paź 2014, o 17:27

No to wieczorkiem daj mi kolego narzędzia posiedzę nad tym, o czym gadaliśmy
.
Obrazek
Polish Virtual Air Force // 11 WELT-almost ready to retired :D
keep smiling: https://www.youtube.com/watch?v=RHpClGAAvpg
Avatar użytkownika
Edelmann
Major PVAF
 
Posty: 1987
Wiek: 42
Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 17:14
Lokalizacja: Milicz

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Maverickdan » 15 paź 2014, o 14:19

Witam
Prace posuwają się do przodu.
Umieściłem na mapie szesnaście :evil: Polskich Lotnisk Wojskowych :evil: i piętnaście cywilnych.
Obrazek

Teraz będę dopieszczał każde lotnisko zaczne oczywiście od wojskowych
Tutaj wykaz lotnisk


Wojskowe
Cewice
Darłowo
Dęblin
Inowrocław
Krzesiny
Łask
Łęczyca
Malbork
Mińsk Mazowiecki
Mirosławiec
Gdynia Oksywie
Powidz
Pruszcz Gdański
Radom
Świdwin
Tomaszów Mazowiecki

Cywilne
Goleniów
Zegrze Pomorskie
Krzywiń
Rębiechowo
Szymany
Toruń
Bydgoszcz
Poznań
Babimost
Wrocław
Pyrzowice
Balice
Okęcie
Modlin
Bielice
Obrazek
"Polish Virtual Air Force"
Avatar użytkownika
Maverickdan
Major PVAF
 
Posty: 1242
Wiek: 41
Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 11:15
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Maverickdan » 15 paź 2014, o 15:54

Ktoś wie gdzie w Polsce są DOLe ?
Obrazek
"Polish Virtual Air Force"
Avatar użytkownika
Maverickdan
Major PVAF
 
Posty: 1242
Wiek: 41
Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 11:15
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Mapa Polski w BMS

Postprzez Pyro » 15 paź 2014, o 17:42

Maverickdan napisał(a):Ktoś wie gdzie w Polsce są DOLe ?

Aktywne i w stanie używalności nigdzie
Avatar użytkownika
Pyro
Porucznik PVAF
 
Posty: 382
Wiek: 42
Dołączył(a): 13 sie 2012, o 19:40
Lokalizacja: Jura

Następna strona

Powrót do Falcon BMS

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron