Używanie uzbrojenia

Wszystko co dotyczy serii Lock On

Używanie uzbrojenia

Postprzez michq » 10 wrz 2010, o 10:03

Może to głupie pytanie ale jak używać uzbrojenia oprócz karabinku sprawdziłem w opcjach wszystkie klawisze i ich kombinacje a umiem strzelać tylko z karabinku np lece A10 zmieniam bronie "D" ale jakiej bym nie miał wybranej naciskając strzał strzela tylko karabin w LO:MAC wszystko działało co mam zrobić w FC2 żeby działało?
michq
 

Re: Używanie uzbrojenia

Postprzez Sancho » 10 wrz 2010, o 10:41

Aby wystrzelić wybraną bombę czy rakietę trzeba wcisnąć i przytrzymać Lalt+spacja.
"Polish Virtual Air Force"

http://lockon.pl/status.php
"A fighter without a gun... is like an airplane without a wing" dedicated for F-4 Phantom ;)
Avatar użytkownika
Sancho
Kapitan PVAF
 
Posty: 617
Wiek: 32
Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 21:19
Lokalizacja: EPRA/EPRP

Re: Używanie uzbrojenia

Postprzez Bob! » 10 wrz 2010, o 10:41

W A-10A działko ma inny klawisz niż broń zwykła. Rakiety strzela się spod "Release weapon", a działko jakoś inaczej się nazywa. W każdym razie to 2 różne przyciski, w opcjach dobrze to widać ;]
Bob!
Porucznik PVAF
 
Posty: 839
Dołączył(a): 23 wrz 2009, o 09:53

Re: Używanie uzbrojenia

Postprzez Killa Bra » 10 wrz 2010, o 17:46

Jeśli jesteś chętny na loty A-10A to ugadaj się ze mną, potłumaczę ci wszystko o co spytasz. ;) Czas mam jutro późny wieczór, lub niedziela cały dzień.
Killa Bra
 

Re: Używanie uzbrojenia

Postprzez michq » 12 wrz 2010, o 09:49

W A-10A już wiem,ale jak użyć np. gun poda do su25T,albo rakiet?
michq
 

Re: Używanie uzbrojenia

Postprzez Bob! » 12 wrz 2010, o 11:08

Wziąwszy manual do ręki i czytawszy go. Przemyśliwszy co w nim zawarte i wykonawszy to samo w grze :)
Na serio producent nie dla zapchania dysku dał tam dokumenty PDF :mrgreen:

Podpowiedź: klawisze do sterowania takimi rzeczami: CTRL-SPACJA jak dobrze pamiętam.
Bob!
Porucznik PVAF
 
Posty: 839
Dołączył(a): 23 wrz 2009, o 09:53

Re: Używanie uzbrojenia

Postprzez michq » 12 wrz 2010, o 12:19

Próbowałem ale jakoś mi nie działa może ktoś napisac po kolei wszystkie przyciski jakie trzeba wcisnąc od wyłączenia pause do zrzucenia bomby
michq
 

Re: Używanie uzbrojenia

Postprzez Bob! » 12 wrz 2010, o 12:44

Powiedzmy, że sobie lecisz w misji. Pominę strzelanie rakiet bo chyba to jest tak proste, że objaśniać nie trzeba :)
Po kolei:

Bomba w trybie CCIP

  • Przechodzisz w ryb naziemny - klawisz 7.
  • Wybierasz bombę - klawiszem D szukasz jej.
  • W zależności czy chcesz odpalić przy zezwoleniu komputera pokładowego czy nie podlatujesz nad cel i pokaże ci się znacznik zrzutu.... wtedy masz prawo zrzucać. Jeśli chcesz odpalić bez zezwolenia komputera wciskasz ALT-W i zrzucasz kiedy chcesz.

Bomba w trybie CCRP

  • Przechodzisz w ryb naziemny - klawisz 7.
  • Wybierasz bombę - klawiszem D szukasz jej.
  • Lokujesz cel na TV. Jak będziesz blisko celu (tak np. 5 km) to włączasz laser klawiszem Shift-O. Naciskasz przycisk odpalenia na joysticku i trzymasz go dopóki bomba sama nie spadnie. Na HUDzie pojawi się czasomierz odmierzający czas zrzutu od 10 sekund do 0.
  • Wyłączasz laser jak sam się nie wyłączy.

Zasobniki, tak zwane GUNPODY w trybie namierzania TV i bez niego.

  • Przechodzisz w ryb naziemny - klawisz 7.
  • Wybierz tryb działka - C
  • Klawiszami CTRL-SPACJA wybierz gunpody.
  • Lokujesz cel na TV. Jak będziesz blisko celu (tak np. 4 km) to włączasz laser klawiszem Shift-O. Wskaźnik pozycji gunpoda na HUD wskaże gdzie teraz mogą strzelać. Kiedy dwa kółka się zjadą razem widzisz, że trafisz w dany punkt lokowany na TV.
    W trybie strzelania wolnego nie musisz włączać lasera. Strzelasz z nich jak ze zwykłego działka bez lokowania celu na TV. Można strzelać również z gunpoda oraz działka pokładowego razem. Trzeba przechodzić między trybami pracy klawiszami CTRL-SPACJA.
  • Wyłączasz laser jak sam się nie wyłączy.
Bob!
Porucznik PVAF
 
Posty: 839
Dołączył(a): 23 wrz 2009, o 09:53

Re: Używanie uzbrojenia

Postprzez maciejwini » 6 wrz 2014, o 18:23

Proszę napisz jak się używa rakiet i czy w każdym samolocie używamy tych samych klawiszy?
maciejwini
 
Posty: 1
Dołączył(a): 5 wrz 2014, o 16:45

Re: Używanie uzbrojenia

Postprzez Maverickdan » 6 wrz 2014, o 18:55

W samolotach Radzieckich jest jeden klawisz do wszystkiego czyli spacja a w Amerykańskich odpalasz enterem jak pamiętam.
"D" zmieniasz uzbrojenie
Obrazek
"Polish Virtual Air Force"
Avatar użytkownika
Maverickdan
Major PVAF
 
Posty: 1242
Wiek: 41
Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 11:15
Lokalizacja: Olsztyn


Powrót do Lock On: Flaming Cliffs

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron