Pogoda w warszawie ?

Dział poświęcony Microsoft Flight Simulator

Pogoda w warszawie ?

Postprzez dudek2022 » 8 wrz 2015, o 06:55

Witam wszystkich.
Mam pewien problem z pogodą w FSX STEAM EDITION. Chodzi mi tutaj o prawdziwą pogodę ściąganą z Jappesen. Od około ponad tygodnia gdy za oknem pada deszcz i ogólnie jest pochmurno, virtualna pogoda jaka powinna być ściągana z sieci do FSX jest sielankowa. Tzn. czyste niebo, lekki wiaterek i nic poza tym. Mieszkam w warszawie i często w FSX korzystam z lotniska Okęcie i chciał bym również skorzystać z pogody jaka mam za oknem a tym czasem w symulatorze mam nie zmiennie piękna bezchmurną pogodę. Spotkaliście się kiedyś z czymś takim?
Avatar użytkownika
dudek2022
 
Posty: 8
Wiek: 34
Dołączył(a): 30 gru 2013, o 11:51

Re: Pogoda w warszawie ?

Postprzez Ali » 8 wrz 2015, o 11:54

A z jakiego programu korzystasz do ściągania pogody? Ja używałem REX'a do ściągania tekstur jak i pogody. Drugi program który mi generował pogodę był Active Sky i również byłem z niego zadowolony. Co prawda już dawno mnie w świecie liniowców nie było ale chyba nie ma takiego narzędzia które by idealnie symulowało pogodę. Zawsze się będzie odrobinę różnić od tego co mamy za oknem :)
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Ali
Podporucznik PVAF
 
Posty: 32
Wiek: 28
Dołączył(a): 11 cze 2014, o 15:43
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Pogoda w warszawie ?

Postprzez dudek2022 » 8 wrz 2015, o 12:28

Ja korzystam ze standardowego FSX Jappesen. Jak pisałem wyżej, pogoda się zawiesiła i nic nie moge z tym zrobić. nie wiem jak wygląda sytuacja w innych rejonach świata ale warszawa jest wciąż bez chmórna. Wygenerują się czasem jakieś chmurki ale ma się to ni jak do rzeczywistości za oknem
Avatar użytkownika
dudek2022
 
Posty: 8
Wiek: 34
Dołączył(a): 30 gru 2013, o 11:51

Re: Pogoda w warszawie ?

Postprzez dudek2022 » 8 wrz 2015, o 12:38

Generalnie jappesen mi wystarczał, ale teraz po prostu się zablokował na bez chmurnej pogodzie i kropka.
Avatar użytkownika
dudek2022
 
Posty: 8
Wiek: 34
Dołączył(a): 30 gru 2013, o 11:51

Re: Pogoda w warszawie ?

Postprzez dudek2022 » 8 wrz 2015, o 14:17

Właśnie doktor Google powiedział że nie będzie więcej realne pogody w fsx. trzeba znaleść sobie jakąś płatną alternatywe
Avatar użytkownika
dudek2022
 
Posty: 8
Wiek: 34
Dołączył(a): 30 gru 2013, o 11:51

Re: Pogoda w warszawie ?

Postprzez dudek2022 » 9 wrz 2015, o 07:33

Na YouTube widziałem REXa w akcji i chyba nie za bardzo mi się podoba. z kolei zacząłem testować siedmiodniową wersję trialową Aktiv Sky Net i przyznam szczerze że robi wrażenie. Troche drogawy ale cóż, muszę mieć pogodę w FSX taką jak za oknem. Po to między innymi w sumie kupiłem ten symulator.
Avatar użytkownika
dudek2022
 
Posty: 8
Wiek: 34
Dołączył(a): 30 gru 2013, o 11:51

Re: Pogoda w warszawie ?

Postprzez Springman » 10 wrz 2015, o 02:34

Active sky najlepszy na tę chwilę. Mnustwo osób używa go na VATSIM i sprawdza się wyśmienicie. Wart swojej ceny
Obrazek
Springman
Podporucznik PVAF
 
Posty: 88
Dołączył(a): 7 wrz 2013, o 17:14

Re: Pogoda w warszawie ?

Postprzez dudek2022 » 18 lut 2016, o 14:25

Hej witam ponownie. Zdaje sie że pogoda od jappesen ponownie działa na fsx
Czy u was też?
Avatar użytkownika
dudek2022
 
Posty: 8
Wiek: 34
Dołączył(a): 30 gru 2013, o 11:51

Re: Pogoda w warszawie ?

Postprzez Eghi » 18 lut 2016, o 18:19

Active Sky, REx i podobne, poprawiają tekstury (pogody). Chcesz mieć aktualną pogodę to zacznij latać online na VATSIM, wystarczy fsuipc.
Obrazek
Eghi
 
Posty: 43
Dołączył(a): 15 maja 2012, o 00:54
Lokalizacja: Southampton UK


Powrót do FSX / FS2004

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron